Totalleverans ”på riktigt” av armering, betongkomplement samt specning/mängdning förenklar armeringsarbetet.

MTA och armeringsnät
Hans-Eric Lerbäcka - produktionsledare på MTA - blickar uppåt. Snart är alla nio våningar klara.

Vi besöker Falkenberg (Tröingeberg) där HSB Göta tillsammans med MTA planerar att uppföra ett nytt kvarter med flerfamiljshus. Brf Stinsen är det första flerfamiljshuset som uppförs. Ett punkthus med 35 st bostadsrätter fördelade på nio våningar.

”Celsa har en kunskap och vilja samt ett stort intresse att få projektet att flyta på.”

Det är en strålande dag i mars när vi besöker byggarbetsplatsen. Jag slås av hur prydligt och städat det är. För att vara en byggarbetsplats skall tilläggas… Byggmaterial och verktyg ligger inte utspritt och skräpar i onödan.

För byggprojektet har MTA anlitat Celsa som totalleverantör av armering. Då syftar vi inte på endast armeringsstålet – utan ALLT som har med armeringen att göra: armering, betongkomplement och specning.

Hans-Eric - MTA, språkar med Magnus Bengtsson - Celsa Steel Service

Vi träffar arbetslaget och vår kontakt Hans-Eric Lerbäcka som berättar att armeringsarbetet fortlöpt smärtfritt. Det är den reflektion vi både hoppats på och förväntade oss. Syftet med en totalleverans och helhetslösning är just att minimera riskerna för flaskhalsar och allmänt strul. Samt förenkla för kunden och lägga mer ansvar på oss istället.

Tack vare Celsas breda verksamhet – tillverkning/förädling, egen teknikavdelning och komplett sortiment av betongkomplement – får vi en god överblick över vilken insats som krävs kring armeringsarbetet och kan därmed erbjuda en helhetslösning. Har man kontroll på hela kedjan blir det bättre helt enkelt.

Hans-Eric tar med oss på en rundtur medans vi diskuterar allt mellan himmel och jord. Nåja – allt mellan betongplatta och valvavstängare i alla fall.

Hans-Eric ”Vi (MTA) har haft ett mångårigt samarbete med Celsa på armeringssidan som fungerat bra. Därför kände vi oss trygga med att välja Celsa som totalleverantör av en helhetslösning. Celsa har en kunskap och vilja samt ett stort intresse att få projektet att flyta på. När vi bygger ett projekt som Stinsen är en helhetslösning med armering/betongprodukter från samma leverantör även en tidsbesparande aspekt då Celsa även mängdar tillbehören vid behov.”

Magnus B från Celsa fyller i: ”Vi har ofta en totallösning för MTA och jag är övertygad om att detta sparar en massa tid och pengar på arbetsplats, inte minst att vi tar ansvar för om det skulle bli något fel”.

Liknande artiklar