Celsa Steel Service är Sveriges ledande armeringsleverantör och producent.

Produkter och tjänster säljs till svensk byggnadsindustri i hela Sverige. Huvudkontoret är placerat i Halmstad med tillverkningsorter och logistikcentra i Halmstad, Västerås och Vännäs. Försäljningskontor finns i hela Sverige från Ystad i söder till Umeå i norr. Celsa Steel Service medarbetare kan bistå med råd och hjälp inom samtliga av våra marknadsområden.

Celsa Steel Service är en del av den spanska koncernen Celsa Group med huvudkontor i Barcelona. Celsa Group är en av Europas största stålproducenter med flera stålverk i Europa med försäljningskontor över hela världen.

Produktion armeringsnät

Hissgrop

Armeringsprodukter

Armeringsutbudet omfattar alltifrån armeringsnät och rakstål till kundanpassade svetsade eller najade korgar, distansstöd, rullarmering, specialnät och klippt & bockad armering. Inom området betongkomplement erbjuds ett komplett sortiment med bland annat armeringsdistanser, vattentätning, förtagningslådor, najmaskiner  m.m.

Armeringstjänster

Armeringstjänster

Tjänsteutbudet omfattar bl.a. specning/förteckning, mjukvara för förteckning, färgmärkning, 3D-modellering, konsultation om systemval, klockslagslossning, kranbilslossning, mm.

Historia

Celsa Steel Service är ett stabilt bolag med sina rötter i tidigit 1900-tal och i Halmstad stålverk. Tidigare hette Celsa Steel Service Fundia men blev under 2007 köpt av den spanska privata koncernen Celsa Group. Celsa Group har flera stålverk i koncernen och det är ifrån Celsa Groups stålverk i Mo i Rana, Norge, som Celsa Steel Service får sina råvaror. Armeringsstålet bearbetas i Celsa Steel Services centras. Stålet ifrån Mo är något av världens renaste armeringsstål och miljödeklarerat med 370kg CO2 ekvivalenter per ton.

Genom tiden har Celsa Steel Service varit den ledande producenten och drivit utvecklingen av armering. Celsa var först med att introducera klippt och bockad armering, först med att introducera prefabricerade korgar, först med att introducera rullarmering och nu först med att implementera BIM och BIM-kompatibel mjukvara i hela företaget.

Celsa Steel Service AB – Mission Statement

Celsa Steel Service ska vara den ledande, rikstäckande leverantören av armerings-produkter och tjänster. Celsa Steel Service är en del av Celsa Group, en av Europas ledande stålproducenter.

VD HM

VD - Håkan Magnusson

hakan.magnusson@celsa-steelservice.com

Celsa Steel Service ska uppfattas som:

  • En pålitlig, långsiktig partner som överträffar kundens förväntningar.
  • Ett företag som kontinuerligt arbetar med att minska miljöpåverkan i byggprocessen.

Celsa Steel Service tror på:

  • Kunnig och kundorienterad personal som tar en aktiv del och ansvar i företagets utveckling.
  • Nära kundrelationer.
  • Hög effektivitet och ständiga förbättringar.
  • En säker arbetsmiljö.