Snabbmonterad armering värmer vid ruskväder

Kan snö blåsa horisontellt vid snöstorm? Ja, tydligen. Det fick vi erfara vid vårt platsbesök hos Tage & Söner som bygger en industrilokal i Halmstad. Här dög det minsann knappt med ”kläder efter väder”. Helst behövde man vara utrustad med både nödraketer, hundspann och en överlevnadsexpert som resesällskap. Eller som betongarbetaren brukar skrocka – en sådan härlig dag för gjutning om det inte var just idag! Just denna dag var ändå speciell. Trots rusket löpte armeringsarbetet på utan besvär. Ingen omständig sortering, bockning, kapning eller najning. Inte ens någon risk för kallbrand i lerig schaktgrop. Ja, du läste rätt – inte ens det! Armeringen behövde nämligen bara lyftas på plats.

Med ”armeringen” menas rubb och stubb. Hela färdigsvetsade armeringskorgar kompletta med form och övriga betongkomplement. Rätt ner i schaktgropen bara! Något som uppskattas extra mycket en dag när skyddsglasögonen behöver vindrutetorkare.

armeringsfundament
Prydligt uppställda - kompletta armeringsfundament, färdiga att lyftas på plats.

Prefabricerad formbeklädd armering räddar tidsplanen

Våra formbeklädda armeringskorgar är som sagt enkla att hantera. Installationen går busenkelt. Men även budgetering och planering blir enklare.

Stefan Hallberg, projektchef, Tage&Söner – ”I detta projekt blev tidsvinsten så stor och skillnaden i inköpskostnad så liten att vi beslutade oss för prefabricerade armeringselement. Ett tursamt beslut eftersom tjälen ställde till det för oss i december och gjorde att vi låg efter i tidsplanen. Vi hade aldrig hunnit forma, armera och gjuta dessa fundament med två man och med ordinarie tidsplan.”

Ordning och reda vid beställning slår igenom i hela byggprocessen

Magnus Bengtsson, regionsansvarig, Celsa Steel Service – ”Ju tidigare vi kan komma in i byggprocessen, ju större förutsättningar finns för att effektivisera den. Armeringskomponenter med form är bara en av våra tidsbesparande produkter bland många andra, som till exempel färgsortering och smarta gjutformar.”
 
Stefan Hallberg, projektchef, Tage&Söner – ”Jag upplever Celsa Steel Service som en seriös leverantör med bra service och utan oklarheter. Det bekräftades ännu en gång av de två möten vi hade innan beställning. Först ett möte där vi gick igenom handlingar och kom fram till vad som passar bäst och blir smidigast i detta projekt. Utifrån mina önskemål och Celsas förslag togs en offert fram. När offerten var klar granskade vi den tillsammans så att inga oklarheter kunde uppstå. Vi gick gemensamt igenom för- och nackdelar och räknade på prisskillnader och tidsbesparing gentemot lösarmering/formning.”

Liknande artiklar