Hittar du inte svaret på hur man använder QR i tidigare frågor eller i videoguiderna så ställ din fråga här så återkommer vi med svar!

Om du är i akut behov av hjälp så ring någon av våra tekniker. Kontaktuppgifter.

1) Står det att webbsidan inte kan öppnas när du startar QR?
Detta beror på att du måste lägga till http://qr-se.gcelsa.com/ som en betrodd plats under ”Internetalternativ” För att göra detta går går du in på Verktyg – Internetalternativ – Säkerhet – Betrodda platser – Platser

2) Står det att du har blivit inaktiverad när du försöker logga in?
Detta beror på att du inte har förlängt ditt QR-medlemskap innan det har gått ut, Ingen fara. Din sparade information försvinner inte men du måste ta kontakt med oss direkt via e-post. Ange din e-post adress och vi aktiverar medlemskapet igen så snart som möjligt.

3) Hur gör jag för att exportera armeringsspecar från QR? Jag hittar ingen export knapp.
Ställ dig i projektdelen, var noga med att projektdelsfliken är aktiv. Klicka på knappen ”Exportera” högst upp i menyn. Välj därefter Q-Armering. Alla förteckningar under projektdelen exporteras då till XML.

4) Hur länge gäller mitt medlemskap?
För att se detta klickar du in på ”Mitt konto” som finns uppe i högra hörnet. Du kan nu se hur länge ditt konto är aktivt samt förnya medlemskap vid behov.

5) Kan man få in nya stålklasser i gamla Q-armering
Det kan man men Q-armering ska fasas ut eftersom det bygger på ett gammalt programmeringsspråk och framtida utvecklingsmöjligheter är starkt begränsade. Vi på Celsa tror på fortsatt utveckling av armeringsprocessen och har därför helt gått över till QR. Q-armering underhålls inte längre och vi lämnar ingen support om något skulle gå galet.

Celsa Steel Service äger upphovsrätten till Q-armering och rätten till att distribuera mjukvaran. Endast kunder och samarbetspartners med Celsa Steel Service skriftliga godkännande har rätt att använda Q-armering.

6) Vad händer efter den 6-månader långa utvärderingen? Kostar det att fortsätta använda programmet efter det tex?
Efter ~6-månader måste man begära förlängd användning. Detta kostar inget utan beror bara på administrativa orsaker. Det finns inga planer på att ta ut någon kostnad för QR eftersom vi vill ge alla våra kunder och potentiella kunder bästa möjliga förutsättningar att arbeta rationellt med sin armeringsprocess.

7) Hur gör jag för att importera armeringsspecar från q-armering till qr? Jag hittar ingen import knapp.
Ställ dig i projektdelen, var noga med projektdelsfliken är aktiv. Klicka på knappen ”Importera” högst upp i menyn. Välj därefter vilker specformat du vill importera. Därefter väljer du vilka förteckningar du vill importera.

8) Går det att redigera parametrarna hos en skapad bygeltyp?
Om det är en specialbygel så har du möjlighet att redigera den innan du har använt den i någon förteckning. Handlar det om standardbygeltyperna så är det också möjligt men då kommer det avvika från Typblad 2A och man får skapa en ny projektstandard. Projektstandarder skapas av Celsa genom direkta önskemål. Andra projektstandarder kan t.ex. vara Eurocodes bygeltyper Finska bygeltyper.

9) Hur får jag en revisionsbokstav på en förteckning?
Rutan är grå och kan inte ändras i dagsläget.