Din mening gör skillnad. Styr byggbranschen mot hållbara material.

Du som beställer och bygger bostäder kan på ett enkelt sätt ta större ansvar för klimatfrågorna och en hållbar samhällsutveckling.

Som byggherre måste du som bekant klimatdeklarera varje ny byggnad från den 1 januari 2022. Samtidigt ger det dig chansen att styra byggbranschen mot ökat återbruk och cirkulärt kvalitetstänk. Du kan till exempel med en enkel mening ställa krav på att ett viktigt byggmaterial är klimatsmart:

”Gränsvärdet för armeringsstål ska vara under 400 kg CO2e per ton.”

Förbättra din klimatdeklaration – föreskriv cirkulärt armeringsstål.

De kommunala och privata bostadsbolag som har vågat säga sin mening och ställa kravet ovan gör skillnad. Det gör det lätt för dem att fatta rätt beslut, minska sin klimatpåverkan och stolt kunna möta boende och inflyttande.

Använd gärna meningen som din för att säkerställa att du också får klimatsmart armeringsstål i dina byggnader. För att klara ett gränsvärde på under 400, eller under hälften av snittet för armeringsstålet i EU, måste nämligen leverantören göra rätt genom hela kedjan – från stålverk, produktion och förädling till transporter och leverans.

Vi på Celsa Steel Service vet. Vi levererar enbart högkvalitativt armeringsstål som är närproducerat i Mo i Rana i Norden. Stålet är till 100 % tillverkat av återvunnet nordiskt skrot med den fossilfria energikällan vattenkraft.

Därför visar vår miljövarudeklaration (EPD) direkt hur mycket bättre din klimatdeklaration blir med vårt armeringsstål från Mo i Rana. 

Funderar ni också över er klimatpåverkan?

”Jag repeterar så gärna: ”Gränsvärdet för armeringsstål ska vara under 400 kg CO2e per ton.” Nu lär vi ut denna användbara mening till alla byggherrar som funderar på att bygga nytt. Förhoppningsvis gör den det lättare för er att föreskriva klimatsmart byggmaterial, minska er klimatpåverkan och registrera en riktigt bra klimatdeklaration.

Om vi hjälper varandra blir det så mycket enklare för oss alla att ta ett större ansvar för klimatet. Vi på Celsa Steel Service vet hur viktigt det är att lyckas med hållbarhetsarbetet – för klimatet, för kunderna och för den egna verksamheten.

Själva gör vi armeringsstål av återvunnet nordiskt skrot med hjälp av ren vattenkraft.”

Håkan Magnusson, VD, Celsa Steel Service