Ledig tjänst – processutvecklingsingenjör

Vill du arbeta hos Sveriges ledande armeringsleverantör och producent och vara med och påverka, utveckla och förbättra interna processer? Nu har du chansen, Celsa Steel Service söker en Processutvecklingsingenjör till Halmstad!

Tjänsten

Som Processutvecklingsingenjör initierar och driver du både mindre och större utvecklingsprojekt inom verksamheten. Tjänsten innebär att du kommer analysera, utveckla och implementera processer och förbättringar. Du kommer att arbeta med företagets interna processer och förbättringar som inkluderar kundbehov, orderläggning, produktionsplanering och beredning/optimering till lager, leverans, fakturering och uppföljning.
Du rapporterar till produktionschefen och arbetar med hela organisationen som är fördelat på tre produktionsenheter: Halmstad, Västerås och Vännäs samt ett flertal försäljningskontor runt om i Sverige

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att

  • Effektivisera och kvalitetssäkra processer från order till leverans.
  • Föreslå, planera och följa upp projekt inom processutveckling
  • Följa upp kostnader för flöden
  • Effektivisera och analysera produktionsteknisk utveckling
  • Identifiera och följa upp produktionstekniska problem för förbättrat utfall

Vem är du?

Du har några års erfarenhet från en roll inom produktion- och verksamhetsutveckling. Du är van att arbeta i projektform på ett tillverkande företag och vi tror att du kommer från ett bolag där man ligger i framkant vad gäller utveckling och effektivisering av processer, gärna från fordonsindustrin.
Vi ser gärna att du är ingenjör med inriktning maskinteknik och väl insatt i Lean manufacturing, 5S, TPM och har erfarenhet av att mäta OEE (TAK) på maskiner och processer.

Det är viktigt att du är van att driva projekt och att arbeta självständigt. Du har en stark egen drivkraft och arbetar på ett affärsmässigt sätt. Du är duktig på att bygga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Du är pedagogisk och duktig på att få andra att förstå varför förändringar ska göras. Du bör ha ett intresse för tekniska produkter och tillverkning.

Vårt erbjudande

Du erbjuds ett flexibelt arbete där du ges stor frihet och möjlighet att påverka. Du blir en synlig person och får en nyckelroll inom process- och verksamhetsutveckling. Celsa är mitt inne i en spännande teknikutveckling och med stort utrymme för individen.

När?

Tjänsten är på 100% med tillträde snarast. Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Ansök via denna länk:
https://career2.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareer?jobId=21431&company=CelsaGroup

Sista ansökningsdag: 2024-07-01

Kontakt

Frågor om tjänsten: Peter Lindberg, Produktionschef 070-899 24 60

Armering för ”livlina” mellan Finland och Sverige

Svenska Kraftnät. Aurora line.

Prefabricerad armering förenklar byggnation av 380 kilometer lång växelströmsförbindelse.

Sverige behöver mer el. Ett faktum som bland annat den gröna omställningen driver på.  Därför byggs en ny växelströmsförbindelse mellan Sverige och Finland – Aurora line. Den nya ledningen beräknas öka elhandelskapaciteten med cirka 45 procent och bidrar till att utjämna elpriserna mellan Finland och övriga Norden.

Projektet är ett så kallat PCI-projekt, dvs ”energiinfrastrukturprojekt av gemensamt ömsesidigt europeiskt intresse”.  Projektets syfte är att ”bidra till integrering av marknaderna och ökad konkurrens, samt leda till bättre försörjnings­trygghet och minskade koldioxid­utsläpp”

VI har levererat betongkomplement och prefabricerad armering till denna  bokstavligt talat viktiga länk för Sveriges elförsörjning. Ledningen och dess betongfundament sträcker sig över hela 380 kilometer, från Pyhänselkä; Finland, tills den landar i Jokkmokks kommun.

Svenska Kraftnät. Aurora line.
Betongfundament under gjutning. Foto: Pär Bäckström
Detalj av armeringskonstruktionen för fundamenten.

Snabbt armeringarbete med prefabricerade fundament

I detta projekt har Celsa Steel Service levererat en bred palett av armeringsprodukter – allt ifrån ILF till rullarmering, samt helt kompletta armeringskonstruktioner och betongkomplement (bland annat armeringsdistanser, formstag, najtråd etcetera).

Hela 47% av armeringsleveransen bestod av prefabricerad armering. De prefabricerade fundamenten innebar att armeringsarbetet kunde utföras enklare och snabbare.

Mats Olsson, platschef, Nyab Group – ”Celsa Steel Service säljare och tekniker gjort ett bra jobb med utförandet av armeringsritningar. Snabb kontakt och återkopplingar. De prefabricerade armeringkorgarna visade sig vara effektivt tidsmässigt att placera ut i projektet.”

Vi ser en trevlig symbolik i detta projekt – vår koldioxidsnåla armering bidrar till byggnationen av energiförsörjning som i sin tur bidrar till den gröna omställningen. En fin symbios! Ledningen väntas tas i drift år 2025. Då hoppas vi få rejält med ”kräm” från Finland.

Våra öppettider under semestern.

Armeringsnät - sommarstängt

Semestertider hägrar!

Snart tar badbollar, grillvantar och kokosdoftande solskyddsfaktor över tillvaron. Men innan dess är dags att ta höjd för säkrad leverans av armering och betongkomplement.

Veckor då Celsa Steel Service har semesterstängt:

Marknadsavdelning: v.29-30
Produktion: v.28-31
Utlastning: v.28-31

Är du sent ute?

Ta kontakt med oss i alla fall. Tillsammans kan vi försöka lösa leveransen på bästa sätt. Glad sommar!

Armeringsnät - sommarstängt

Inget att göra i sommar? Spela vårt bygel-memo!

Ett roligt sätt att memorera bygeltyperna. Utmana dina kollegor! Vågar du prova den supersvåra varianten?

Armeringslösningar på Nordbygg väckte stort intresse

Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter

Formbeklädd armering och Celsaform U drog publik på Nordbygg.

Vår medverkan på byggmässan Nordbygg drog till sig många nyfikna blickar. Inte så konstigt då våra armeringslösningar är unika på marknaden. Vi ställde ut med framförallt två produkter – betongformen Celsaform U samt komplett formbeklädd armering.

Vår monterpersonal hade fullt sjå med att besvara frågor från besökarna. Riktigt kul att få leverera så många aha-upplevelser!

Byggmässan Nordbygg pågick i fyra dagar och rymde hela 900 utställare. Under dessa hektiska dagar fick vi nöjet att möta både befintliga kunder och nya ansikten. Ett stort tack till alla besökare som gjorde Nordbygg till en fullträff!

Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Armering på byggmässan Nordbygg
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Armeringslösningar på byggmässa
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter
Nordbygg - mässmonter med armeringsprodukter

Vad är Nordbygg?

Nordbygg är en av Nordens största  mässor för bygg- och fastighetsbranschen. Mässan hålls vartannat år i Älvsjö/Stockholm. På Nordbygg visas produkter och tjänster för byggsektorn.

Nordbygg erbjuder även utställningar, seminarier, workshops och är en möjlighet för nätverkande.

Nordbygg huserar på Stockholmsmässan i Älvsjö.