Startsidan » Tjänster » QR och Q-armering

QR och Q-armering

Klicka på bilderna för en större bild.

QR är uppföljaren till Q-armering och används för att förteckna och speca armering. Utvärdera QR i 6 månader.

Skapa en QR-användare och kom igång med QR direkt →

Läs allt om QR →

Organisera armeringsspecar

QR är ett utmärkt stöd för att organisera dina armeringsförteckningar och armeringsspecar för en tydlig översikt. Armeringsspecar delas in under projekdelar för enkel navigering och indelning.

Nya stålklasser i Q-armering

QR uppdateras kontinuerligt och stödjer gällande stålklasser och standarder. Importera dina gamla .xml-filer och uppdatera till nya stålklasser. I QR definierar du enkelt dina egna specialbyglar och får en tydlig tillverkningsritning.

Integrerad armering med Tekla Structures och Q-armering

QR är integrerat med Tekla Structures 18.0 och 19.1 genom insticksprogrammet QR 4 Tekla som möjliggör att information kan utbytas mellan de två programmen. Skapa dina armeringsspecar med ett par knappklick. Läs mer

Skapa egna armeringsappar

QR har ett öppet web API så att mjukvaruutvecklare kan bygga sina egna appar som kommunicerar med QR. Bygg integrering mellan Tekla, Revit, Vico och QR för att flytta armerings information i realtid.

 

Produktserie

QR för Impact Reinforcement
Med IMPACT Reinforcements koppling till QR skapas armeringsförteckningar med några snabba musklick. Armeringsförteckningarna kan därefter enkelt skrivas ut, exporteras till .xml-format eller än bättre delas direkt i molnet med arbetsplatsen och armeringsleverantör.

Spara tid och förenkla kommunikationen genom att dela armeringsförteckningarna i molnet med bibehållen spårbarhet. Mer information om QR för Impact Reinforcement

QR för Internet Explorer
QR är ett webbaserat verktyg för att skapa, hantera och organisera armeringsförteckningar. Armeringsinformation kan delas mellan olika projektdeltagare som är inbjudan i projektet. QR ersätter tidigare Q-armering. Klippt och bockad armering, Lenton, svetsade element, specialnät, standard armeringsprodukter, armeringsbalk, armeringsring, distansstöd och sparstöd är några av alla armeringsprodukter som kan förtecknas i QR.

QR för Internet Explorer öppnas i IE 9 eller senare. https://qr-se.gcelsa.com måste läggas till som en Betrodd plats i Internet Alternativ och .NET 4.5.2 måste vara installerat. Mer information om QR för MSIE.

QR för Desktop
I QR kan du förteckna armering, organisera armeringsförteckningar, dela projekt med andra projektdeltagare mm. QR är uppföljaren till Q-armering.

Den enda skillnaden mellan QR för Desktop och QR för Internet Explorer är att QR för Desktop installeras som ett vanligt program medans QR för Internet Explorer körs i Webbläsaren. En genväg kan placeras på skrivbordet och du hittar QR i startmeny. QR Desktop måste installeras genom Internet Explorerer och kräver internet uppkoppling.
Mer information om QR för desktop. | Ladda ner QR.DesktopClient

QR för Tekla
QR 4 Tekla är ett insticksprogram till Tekla Structures.
Programmet erbjuder möjlighet att skapa förteckningar och projektdelar i QR via Tekla och överföra armeringsförteckningar från modellen till QR med ett musklick. Om armering är beställd via QR kan Tekla modellen uppdateras med ordernummer och leveransdatum. Mer om QR för Tekla.