Vi gav en snabbkurs i vår unika betongform Celsaform U direkt på arbetsplats. Det räckte för att skapa nya ivriga anhängare.

Luften var mättad av vatten denna sällsynt gråa dag då vi besökte byggarbetsplatsen för nya Tångvallaskolan i Skanör-Falsterbo. Lervälling och blöta skyddshandskar till trots – inga bistra miner. Dagens höjdpunkt stod ju på schemat – montering av Celsaform U !

För dig som inte är insatt kan vi berätta att Celsaform U är en kvarsittande, självbärande betongform med inbyggd distansering i underkant och kräver ingen motfyllning. Monteringen är enkel – endast en bultsax, kniv och najtråd behövs.

William Bell - arbetsplatsledare på Skanska, synar Celsaform U.
Celsaform U - utbildning

Klara. Färdiga. Forma!

Regnet droppade ner från arbetslagets hjälmar när de nyfiket betraktade vår demonstration. En demonstration som i ärlighetens namn inte varade speciellt länge. Celsaform U är nämligen väldigt lättarbetad och kräver inga förkunskaper.

Patrik Persson, regionsansvarig, Celsa Steel Service – ”Celsaform U är en snabb smidig form som inte kräver återfyllning innan gjutning, vilket sparar tid på arbetsplatsen och ger en bättre arbetsmiljö. Du slipper bland annat en stor grävmaskin i hasorna”.

Vi höll vår uppvisning direkt på arbetsplatsen där vi monterade formen i ”skarpt läge”. Den korta introduktionen räckte för att ge arbetslaget tillräckligt med självförtroende för att ta formarbetet vidare på egen hand. Kapa, skarva, naja. Ja, svårare än så är det inte.

William Bell, arbetsledare – Skanska ”Arbetslaget tycker formen är smidig och snabb att arbeta med. Vi gjöt första delen med Celsaform U förra veckan och det fungerade mycket bra. Det finns många olika formlösningar att välja mellan, men Celsaform U lät intressant. Efter lite beräkningar så landade det på den.”

Byggprojekt med miljöambitioner – då hjälper vår armering till

Byggprojektet siktar på att bli certifierat enligt ”Miljöbyggnad guld” och ”Svanen”. Celsas koldioxidsnåla armering,  klimatförbättrad betong samt återbruk av rivningsmaterial från den gamla skolan,  är några av de medel man tar till för att nå målet.

Förutom en ny skola för 450 elever,  så omfattar projektet en idrottshall med fritidsgård,  förskola för 180 barn, idrottsplats samt en konstgräsplan. Celsa Steel Service kommer supporta och leverera både armeringslösningar och betongkomplement under resterande projekttid.

William Bell – SkanskaMan får alltid bra och kloka svar från Celsa Steel Services kompetenta support. Sakerna kommer i tid, och behöver vi något brådskande så löser det sig. Något som vi uppskattar är att Celsa Steel Service tar fram en helhet med allt runtomkring, inte bara armering, utan även distanser, form, fogbleck, m.m. Allt fint i en bra spec.”

Projektet förväntas stå färdigt under det andra kvartalet 2026.

Celsaform U - betongform

Liknande artiklar